Nieuws 2017

Hamburger gemaakt van bieten geïntroduceerd

Week 51 - 2017
De laatste tijd komen er steeds meer vegangerechten op de markt. Eerder werd al een hamburger geïntroduceerd, die precies lijkt op een burger gemaakt van vlees, maar waar geen vlees aan te pas komt. Nu komt er ook een vegan burger op de markt, gemaakt van bieten. Deze hamburger wordt geïntroduceerd door burgerrestaurant Ellis Gourmet Burger. Deze keten heeft vestigingen in Nederland, België en Frankrijk.

De veganburger heet ”Beet the Roots” en wordt gemaakt van de ingrediënten rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon. De burger heeft een heerlijke knapperige korst en wordt afgetopt met ijsbergsla, rode ui, rode bietenkiemen en waterkers en wordt voorzien van vegantartaar als saus. Nu is het voor vegans dus ook mogelijk om een heerlijke burger te scoren. De burger is vanaf 5 december verkrijgbaar bij alle vestigingen in Nederland. Bij succes zullen de vestigingen van België en Frankrijk niet achterblijven. Mocht je toch liever een hamburger van echt vlees willen eten, dan kun je terecht bij onze mobiel frituur voor de lekkerste hamburgers, frieten en andere snacks.

De Bomaworst van FC de Kampioenen naar de snackbar

Week 50 - 2017
Afgelopen weekend heeft snackproducent Vanreusel een nieuwe snack gelanceerd. Fans van de TV-serie F.C. De Kampioen zal deze snack bekend voorkomen, want het betreft de Bomaworst uit de populaire TV-serie. Daarnaast worden ook Kampioenenballetjes gelanceerd. De fictieve snack wordt gelanceerd door Vanreusel in samenwerking met VRT.

In de serie is de worst een vies gerecht, maar in het echt zal dit wel anders zijn. Ze hopen dat iedereen zó nieuwsgierig is dat ze de nieuwe snack toch gaan proberen, ook al doet de TV-serie vermoeden dat deze niet lekker is. Menig mobiel frituur heeft de snack al besteld, dus de kans is groot dat veel mensen deze zullen gaan proberen. Afgelopen zondag is de snack gelanceerd op de overdekte ijspiste in Antwerpen.

Nieuwe snack met Sinterklaasthema

Week 49 - 2017
De frikandel en kroket zijn nog steeds de populairste snacks die in de frituurwagen verkrijgbaar zijn, maar de ontwikkeling van deze snacks staat niet stil. Je kunt de frikandel eindeloos variëren met bijvoorbeeld verschillende sauzen of uitjes. Er is nu een nieuwe frituursnack op de markt met een speciaal Sinterklaastintje, de Sinterdel. De Sinterdel is een frikandel in de vorm van een S, maar het meest opvallende is de smaak, want hij is afgewerkt met een zoet ingrediënt, namelijk de kruidnoot. Deze is vooral in deze periode van het jaar ontzettend populair en wordt nu gecombineerd met de populaire frituursnack.

Op de frikandel zit een laagje mayonaise en daar overheen zit schaafsel van zoete kruidnoten. De snack werd geïntroduceerd in een filmpje op Facebook over de aankomende editie van ”Frikandel Disco”. Tijdens dit evenement zijn verschillende snacks te vinden, zoals de Krodel, een kroket met vulling van frikandel, de Discodel, een frikandel met discodip en de Frikansushi, rolletjes sushi met frikandel.

Gratis friet bij Nederlands-Belgische grens

Week 48 - 2017
Van 27 november tot en met 3 december wordt er gratis friet uitgedeeld aan de Nederlands-Belgische grens en dit heeft te maken met de Week van de Friet die in deze periode in België is. De friet wordt uitgedeeld door Belgische douaniers en aan mensen die de grens passeren. Het doel is om hongerige automobilisten flink te verwennen door het uitdelen van een lekkere portie versgebakken frietjes.

Volgens het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) proberen de douaniers van de Frietbrigade de reizigers te betrappen op ”een hongerke”. De bedoeling hiervan is het gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Het cliché is namelijk dat een echte Belg niets anders wil dan frietjes eten van de frituurwagen bij hen in de buurt. Uiteraard zijn de douaniers geen echte douaniers, maar gaat het om een stunt. De friet wordt uitgedeeld bij voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne.

Frikandellenvlaai bij de supermarkt

Week 46 - 2017
De frikandel is erg veelzijdig. Deze snack wordt allang niet meer alleen bij de mobiel frituur verkocht, maar vind je ook terug in bijvoorbeeld een frikandellenbroodje die je bij de bakker kunt kopen. Ook de supermarkt Aldi heeft gezien dat deze snack ontzettend veelzijdig is, want ze hebben vanaf nu een frikandellenvlaai in het assortiment opgenomen.

De vlaai werd aangekondigd in de folder en al gauw kreeg deze veel aandacht vanuit het hele land. De frikandellenvlaai is gemaakt van brooddeeg en de frikandellen die te koop zijn bij de supermarkt. Om het af te maken is er ook gebruik gemaakt van currysaus. De vlaai hoeft alleen even warm gemaakt te worden in de oven en kan dan gegeten worden. Het idee is echter niet van Aldi zelf, maar komt van Bakkerij Engels uit de Limburgse plaats Grubbenvorst. Deze had vorig jaar als grap deze vlaai geïntroduceerd en had hier veel succes mee.

Duurste hamburger ter wereld

Week 45 - 2017
Er is opnieuw een duurste hamburger ter wereld en deze keer komt de hamburger uit Den Haag. Deze hamburger kost maar liefst 2.050 Euro en is bedacht door Chef Diego, de Haagse hamburgerkoning. De hamburger is gemaakt met kreeft, kaviaar en truffel en bovenop het broodje ligt een laagje bladgoud. Dit soort burgers zijn niet te vinden in de mobiel frituur om de hoek. Chef Diego vertrekt eind november naar Saoedi-Arabië om hier een aantal hamburgers op het menu te zetten.

Deze hamburgers zullen volgens de originele recepten van Chef Diego gemaakt worden. Hij zal even te gast zijn bij een fastfoodketen en zal ter gelegenheid van de opening van een nieuwe vestiging ook zijn duurste hamburger ter wereld presenteren. In Nederland heeft de chef recent successen gehad met zijn pop-up-restaurants in vier van de grote steden in Nederland. Zijn uiteindelijke doel is om een eigen restaurant te openen en waarschijnlijk zal dit in zijn eigen woonplaats Den Haag zijn.

Afhalen van friet op werelderfgoedlijst

Week 44 - 2017
Er staan al een aantal typisch Nederlandse tradities op de Werelderfgoedlijst, zoals Sinterklaas, het Brabantse worstenbroodje en het bloemencorso in Zundert. Het Nederlands Frituurcentrum wil hier nog een ding aan toevoegen, namelijk het afhalen van friet. Volgens de oprichter van het Frituurcentrum is het afhalen van friet het mooiste culinaire gebruik van Nederland en hoort dan ook op de lijst. Hij vindt dat friet en de snacks die in een frituurwagen verkrijgbaar zijn onterecht een negatief imago hebben gekregen, maar het is voor iedereen een feestje om heerlijk versgebakken friet te eten.

Het eerste frietje werd gebakken op de kermis in Bergen op Zoom in 1905 en na de Tweede Wereldoorlog kwamen de eerste frietzaken. Het is volgens het Nederlands Frituurcentrum aantoonbaar dat mensen in Nederland al zeker 70 jaar friet afhalen en dit thuis op de bank opeten. Dit is vooral in Nederland een traditie en is nergens anders ter wereld zo’n traditie. De aanvraag voor de opname in de Werelderfgoedlijst ligt in Veldhoven klaar om verzonden te worden. Het duurt lang voordat er duidelijkheid is of deze traditie inderdaad een plekje krijgt op deze lijst.

Nationale Krokettendag

Week 43 - 2017
Op 9 oktober was het Nationale Krokettendag. Sinds 2014 wordt op 9 oktober de Nationale Krokettendag gevierd. In dat jaar werd het ”Het Krokettenboek” uitgebracht. De auteur, Johannes van Dam, overleed voordat hij het boek kon afmaken, waardoor 2 vrienden het boek hebben afgemaakt en uitgebracht. Ook werd toen besloten om als eerbetoon de verjaardag van Van Dam uit te roepen als dag van de kroket, zo ook dit jaar. Het kan dus zomaar zijn dat je deze dag op veel plekken een baklucht hebt geroken.

In Nederland is de kroket de populairste snack voor bij de friet, maar uiteraard hebben Nederlanders geen speciale dag nodig om te genieten van een kroketje. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat in Nederland jaarlijks 300 miljoen keer door mensen een kroket wordt gegeten. In de top 5 stonden in 2012 de rundvleeskroket, de kalfskroket, de goulashkroket, de satékroket en de kipkroket. Heb jij nu ook zin in een heerlijk kroketje, dan kun je deze bij ons in de mobiel frituur komen halen met een lekkere portie versgebakken friet.

McDonalds komt met Vegan burger

Week 42 - 2017
McDonalds gaat met de tijd mee en dat vraagt erom om zo nu en dan een nieuwe burger op de markt te brengen. Dit keer heeft McDonalds gekozen voor een veganistische burger. Op dit moment kiezen er steeds meer mensen voor om veganistisch te worden en dus is dit het perfecte moment om de nieuwe burger op de markt te brengen. De naam van de burger is heel toepasselijk en heet de McVegan.

Volgens het fastfoodrestaurant is deze nieuwe burger te vergelijken met een Big Mac, maar dan uiteraard zonder vlees. De burger is gemaakt van soja en is helemaal vegan. Uiteraard zit op deze burger geen kaas en de mensen die de burger bestellen moeten het doen met een extra portie sla op de burger. Helaas is de burger nog niet in Nederland of België verkrijgbaar, want in Finland mogen de mensen het eerste genieten van de nieuwe burger. Mocht de McVegan goed ontvangen worden, dan zal het niet lang duren voordat deze ook in de rest van Europa verkrijgbaar is. Waarschijnlijk zal dan ook menig mobiel frituur volgen met een dergelijke hamburger.

Aardappelrooidag goed bezocht

Week 41 - 2017
Op zondag 1 oktober was er een aardappelrooidag georganiseerd voor de vierde editie van de Nationale Week van de Friet. Deze werd op meerdere plekken gehouden, namelijk in Zwartewaal, Lelystad en Wieringerwerf. Deze activiteit werd speciaal voor kinderen georganiseerd en bijna 500 kinderen hebben deze activiteit bijgewoond. De kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden zelf een emmer met frietaardappelen rooien. Daarna werd uitgelegd hoe deze aardappelen verwerkt kunnen worden tot lekkere friet.

De doel van deze Aardappelrooidag is mensen en in dit geval kinderen, meer vertrouwd te maken met de herkomst van friet. Iedereen haalt weleens een lekkere portie friet bij een mobiel frituur, maar veel mensen staan er niet bij stil dat de oorsprong van deze heerlijke friet ligt bij de aardappel. Het proces wordt tijdens deze georganiseerde dag duidelijk gemaakt op een hele duidelijke manier. Het frietje werd op deze manier op een positieve manier in het daglicht gezet.

Vrijdag is frietjesdag

Week 40 - 2017
Vrijdag is frietdag, want uit onderzoek is gebleken dat 20 % van de mensen het weekend begint met friet. Veel mensen zien het als beloning van vijf dagen hard werken en willen graag een lekkere start van het weekend en friet is een goede manier om het weekend in te luiden. Wanneer je op vrijdag een mobiel frituur bezoekt, dan heb je vast gezien dat de rijen lang zijn, maar ook de cijfers wijzen uit dat vrijdag een populaire dag voor friet is.

Op vrijdag krijgen frituurwagens maar liefst vijf keer meer klanten dan op een doordeweekse dag, zoals bijvoorbeeld op een dinsdag. Ook bij mensen thuis staat er op vrijdag vaker een frietpan aan om zelf frietjes te bakken. Ook bezoekers van restaurants bestellen op vrijdag vaker frietjes dan op andere dagen van de week.

Pannenkoek met frikandel speciaal

Week 39 - 2017
Frikandellen worden vaak gebruikt bij combinaties met andere gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de oliedel, een frikandel in een oliebol en de krokodel, een kruising tussen een frikandel en een kroket. Nu is er ook de Pannenkoekwaus, oftewel een pannekoek met frikandel speciaal, inclusief de mayonaise, curry en gesneden uitjes. De Pannenkoekwaus is verkrijgbaar bij een pannenkoekenhuis uit Drunen, Nederland.

Wanneer je het echt compleet wilt maken kun je er zelfs een portie versgebakken friet bij bestellen. De combinatie is een succes, want het bericht met een foto die ze online plaatsten, heeft ruim 20.000 mensen bereikt. Het is geen gerecht dat je bij een plaatselijke mobiel frituur kunt halen, maar uiteraard kun je wel bij ons terecht voor een heerlijk frietje met frikandel speciaal.

Drie acties bij Week van de Friet

Week 38 - 2017
Van 30 september tot en met 8 oktober is het weer tijd voor de Week van de Friet. Het jaarlijks terugkerend evenement wordt dit jaar voor de 4e keer gehouden en heeft dit jaar gekozen voor drie verschillende acties. Elke frituurwagen kan hieraan meedoen en men kan zelf beslissen aan welke acties ze mee willen doen. Dit betreft het Frietje-Vrede-pakket, de FrietKleurplaat en de FrietReview.

Het Frietje-Vrede-pakket is een actie in samenwerking met War Child. Wanneer de klanten een selfie maken met een speciaal ontworpen vorkje en dit delen via social media, dan maken ze kans op leuke prijzen. Daarnaast wordt van elk frietje dat verkocht wordt 20 cent aan War Child gedoneerd. Speciaal voor de kinderen is er een FrietKleurplaat ontwikkeld. Ook bij inlevering van deze kleurplaat zijn er leuke prijzen te winnen. De FrietReview is er speciaal om consumenten aan te sporen om een review te posten over hun ervaring met friet bij hun cafetaria of snackbar. Deze review kan geplaatst worden op de website van Week van de Friet. Ook bij het plaatsen van een review kunnen de consumenten beloond worden met leuke prijzen.

Goed nieuws voor de landbouw, geen gif meer nodig voor nieuw aardappelras

Week 34 - 2017
Er is een belangrijke doorbraak in de landbouw, want er is een nieuw aardappelras ontwikkeld, waarbij gif niet meer nodig is om de aardappels te kunnen telen. Dit zal er voor zorgen dat telers van aardappelen binnenkort veel minder bestrijdingsmiddelen kunnen gebruiken en dat is goed nieuws. Het bedrijf Solynta uit Nederland heeft een aardappelplant ontwikkeld, die resistent is tegen de aardappelziekte waarvoor vaak het gif gebruikt wordt, omdat deze ziekte veel schade veroorzaakt aan de oogst.

Meer dan de helft van het gif dat nu gebruikt wordt bij het telen van aardappels, wordt gebruikt tegen de aardappelziekte. De ontwikkeling van Solynta zorgt ervoor dat over vier tot vijf jaar de nieuwe aardappels geteeld kunnen worden. Het wordt daarnaast ook gemakkelijker om de aardappel te selecteren op andere kenmerken. Denk hierbij aan smaak of dat de aardappel geschikt is om tot friet te verwerken. Ook voor menig frituurwagen is dit goed nieuws, omdat men tegenwoordig veel bewuster is van gezond eten.

Hamburger zonder vlees krijgt steeds meer vorm dankzij investering door Bill Gates

Week 33 - 2017
Bill Gates heeft geld geïnvesteerd in het Amerikaanse bedrijf ”Impossible Foods”. Zij maken hamburgers zonder vlees, maar die wel sissen op de grill en sap bloeden zoals echt vlees. Ze hebben met een financieringsronde ruim 75 miljoen Dollar opgehaald en het bedrijf heeft medegedeeld dat Bill Gates één van de investeerders is. Bill Gates was niet de grootste investeerder, want het bedrijf Temasek uit Singapore krijgt deze eer. Naast Temasek en Bill Gates hebben ook de bedrijven Open Philantrophy, Khosla Ventures en Horizons Ventures geld geïnvesteerd in het bedrijf. Totaal heeft het bedrijf Impossible Foods al 250 miljoen Dollar opgehaald om in hun plannen te kunnen investeren.

Dit geld is nodig om hamburgers en andere producten zonder vlees verder te kunnen ontwikkelen. Het bedrijf maakt vlees van planten. Dit heeft een kleinere impact op de ecologie dan vlees van dieren. Eén van de belangrijkste ingrediënten is leghemoglobine uit de sojaboon. Dit is een proteïne die heem bevat en is het paradepaardje van het bedrijf. Het bestanddeel is een molecule en komt van nature voor in elke plant en dier. Het bedrijf heeft deze na kunnen maken zonder het gebruik van dierlijke producten. Hier ligt de toekomst van hamburgers zonder vlees. De burgers zijn op het moment verkrijgbaar in 50 restaurants in de Verenigde Staten. Het is nog onbekend hoe lang het duurt voor wij dit ook kunnen krijgen in een mobiel frituur.

De strijd van België tegen verbod op het frituren van rauwe friet

Week 32 - 2017
Een tijdje geleden werd een nieuwe EU-gezondheidsregel voorgesteld waar veel ophef over is geweest. Dit was vooral zo in België, omdat deze regel het einde zou betekenen van een Belgische traditie. Dit ging over de chemische stof acrylamide, die ontstaat bij het flink verhitten van bijvoorbeeld rauwe friet. Deze stof zou het risico op kanker kunnen vergroten, maar het onderzoek was echter alleen uitgevoerd op proefdieren. Het onderzoek naar risico's bij mensen is beperkt en ontoereikend. Dit was aanleiding om tegen deze regel in opstand te komen en de Belgische frietcultuur te redden.

In België wordt de friet in een mobiel frituur meestal rauw in frituurvet voorgebakken. Dit is een deel van de Belgische frietcultuur. Wanneer dit verboden zou worden, dan zou een deel van deze cultuur ook komen te verdwijnen. Goede reden om hiertegen in opstand te komen. Uiteindelijk werd bekend dat de blancheerverplichting niet in het goedgekeurde voorstel van de Europese Commissie voorkwam, een opluchting bij veel mensen. Er werden wel afspraken gemaakt om acrylamide zoveel mogelijk terug te dringen in ons voedsel. Deze regels gelden wel in restaurants en fastfoodketens, maar niet in de kleinere frituurwagen.

Kiremko bestaat 50 jaar

Week 31 - 2017
Het bedrijf Kiremko is gevestigd in Montfoort en maakt machines voor de aardappelverwerkingsindustrie en bestaat dit jaar 50 jaar. In deze 50 jaar zijn ze enorm gegroeid. Ze kunnen op dit moment 3 ton chips of 30 ton voorgebakken friet per uur produceren. Dit alles gebeurt in een enorme fabriekshal van circa 150 meter lang. In de fabriekshal staan diverse machines die enorm veel werk per dag verzetten.

Er zijn verschillende machines die allemaal verschillende functies hebben. Er is bijvoorbeeld een machine die de zwarte plekjes van frietjes afsnijdt. Er blijven op deze manier alleen mooie frietjes over, die in een mobiel frituur of patatkraam gebakken worden. Er is ook een machine die door middel van stoom aardappels schilt. Er ontstaat dan een proces net onder de schil, een proces waardoor de schil uit elkaar spat. De machine borstelt daarna de restjes schil van de aardappel af. Ze zijn bezig om patent aan te vragen op deze machine. Het bedrijf heeft in de loop der tijd meerdere eigenaren gehad, maar hebben wel altijd een zelfde manier van werken gehad. Aardappels van verschillende kwaliteiten gaan in de machines en komen er uit als frieten van dezelfde kwaliteit. Het bedrijf is op dit moment actief in meerdere landen over de hele wereld en levert frieten aan menig frituurwagen in België en Nederland.

Belgische frietkot officieel Belgisch immaterieel erfgoed

Week 30 - 2017
Het is eindelijk zover. De Belgische frietkotcultuur is al heel lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar is nu eindelijk officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Eindelijk hebben alle bevoegde regeringen toestemming gegeven, waardoor het nu officieel is. Hierdoor komt Belgische friet eindelijk in aanmerking om in de lijst van UNESCO-werelderfgoed opgenomen te worden.

In januari 2014 werd de Belgische mobiel frituur, ofwel frietkot al erkend als cultureel erfgoed. In november 2014 is de aanvraag voor internationale erkenning voor de frituurwagen al ingediend en nu is dus eindelijk bekend geworden dat het de lijst gehaald heeft. Op de lijst staan ook nog 11 andere Belgische culturele producten en activiteiten. Bijvoorbeeld de Belgische biercultuur en het garnaalvissen te paard.

Noord-Korea doet inspiratie op aan Spaanse Costas

Week 29 - 2017
Noord-Korea heeft aangegeven een badplaats aan te willen leggen bij de stad Wonsan en ze hebben hiervoor inspiratie opgedaan aan de de Spaanse Costas. De Spaanse Costas zijn nog steeds enorm in trek bij vakantiegangers en dit is natuurlijk niet zonder reden. De delegatie heeft tijdens de reis onder andere Barcelona bezocht, maar dit was toch niet helemaal waar ze naar op zoek waren. Benidorm daarentegen was populair bij de delegatie.

Iedereen die Benidorm heeft bezocht zal zich de hoge hotels kunnen herinneren. Daarnaast staat Benidorm bekend om de Nederlandse invloeden in eettentjes. Er zijn bijvoorbeeld veel Nederlandse friettenten te vinden. Of deze ook terug te vinden zullen zijn in de nieuwe badplaats in Noord-Korea is onbekend, maar er wordt niet uitgesloten dat je straks een frietje kunt eten bij een mobiel frituur in Noord-Korea.

Kans op duurste hamburger ter wereld

Week 28 - 2017
Op zondag 25 juni kon je kans maken op een gratis hamburger. Niet zomaar een burger van een mobiel frituur, maar de duurste hamburger van de wereld. Deze hamburger kost normaal maar liefst € 2.050,00, maar werd éénmalig gratis weggegeven. De chef uit Rotterdam, Diego Buik, heeft eerder het wereldrecord voor het maken van de duurste hamburger ter wereld verbroken.

Om kans te maken op deze hamburger moest je op zondag 25 juni een bezoek brengen aan restaurant Hugh in Rotterdam. Eén van de eerste 100 bezoekers van het Haring, Burgers & Bubbels feest kreeg de burger, voorzien van bladgoud, gratis. Voor de speciale gelegenheid maakte de chef een tweede exemplaar, die hij op deze dag verkocht. De opbrengsten hiervan zijn naar een goed doel gegaan.

Is het nieuwe plan van de Europese Commissie een bedreiging voor onze frieten?

Week 27 - 2017
De Europese Commissie heeft aangegeven in Europa acrylamide te willen bannen uit eten. Dit lijkt niet zo bijzonder, maar deze stof zit bijvoorbeeld ook in Belgische frieten wanneer deze op de manier klaargemaakt wordt, zoals dit nu wordt gedaan. Acrylamide is een stof die schade kan aanrichten aan onze gezondheid en ontstaat wanneer voedsel verhit wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij brood, vlees en friet. Hoe hoger de temperatuur is, hoe meer acrylamide het voedsel bevat, dus bij bruin gebakken friet zal er meer Acrylamide in de friet aanwezig zijn.

Door de Vlaamse minister van Toerisme is een brief naar Europa geschreven, waarbij alarm wordt geslagen. Hij vraagt hierin geen grote maatregelen te treffen waarbij de Belgische traditie in gevaar komt. Nu worden frieten in een mobiel frituur vaak twee keer gebakken, één keer op minder hoge temperatuur tot ze gaar zijn en daarna op hoge temperatuur van 180 graden om ze bruin af te bakken. Dit zou in de toekomst een probleem kunnen zijn wanneer de regels worden aangescherpt. De minister vindt het belangrijk dat ze bedachtzaam te werk gaan en dus geen grote maatregelen nemen die grote gevolgen kunnen hebben voor deze mooie traditie. De friet heeft immers zijn unieke smaak te danken aan de baktechniek die nu wordt gebruikt.

Prijs van friet niet in gevaar door tegenvallende oogst aardappelen

Week 26 - 2017
Door het waterverbod van de minister van Leefmilieu mogen boeren hun akkers niet meer besproeien. Dit zorgt voor veel onrust, want hierdoor zal de oogst van de aardappelen dit jaar een stuk minder zijn, maar heeft het ook gevolgen voor de prijzen in een frituurwagen? Dat de oogst tegenvalt dit jaar is niets nieuws, want ieder jaar valt deze tegen, maar met verschillende redenen. Of er zijn te weinig aardappels geoogst en hierdoor worden de prijzen hoger of er zijn er teveel, waardoor de prijs weer tegenvalt.

Het is nog even afwachten, maar het ziet ernaar uit dat de oogst dit jaar tegen gaat vallen, waardoor de prijs van aardappelen omhoog gaan wegens schaarste. Dit zou dan ook moeten betekenen dat de prijs van onze geliefde friet in een mobiel frituur omhoog gaat, maar dit is niet helemaal waar. De prijs per kg aardappelen is namelijk vaak al afgesproken voor het eerste zaadje geplant is. Hierdoor is er wel enige stabiliteit in de prijs, waardoor het niet heel erg af kan wijken. Daarnaast is de prijs van een bakje friet niet alleen door de aardappels tot stand gekomen, maar speelt ook het gebruik van friteuses, olie, lonen van de medewerkers en de kosten van het pand mee. De kans dat de prijs van friet hoger wordt is dus heel klein en dit is goed nieuws.

Nu al voorbereidingen voor Week van de Friet

Week 25 - 2017
Nu al worden cafetaria's en snackbars opgeroepen om te beginnen met de voorbereidingen die nodig zijn voor de Week van de Friet, georganiseerd door ProFri en het Nederlandse Frituurcentrum. Het duurt nog wel eventjes voor het evenement voor de 4e keer gehouden gaat worden, maar een goede voorbereiding is heel belangrijk. Het evenement zal begin oktober gehouden worden, namelijk van 30 september tot en met 8 oktober.

Er wordt gevraagd om nu al te beginnen met het verzinnen van ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat het een geslaagd feestje gaat worden. Alle deelnemende zaken zullen vanuit de organisatie deelnamestickers en posters ontvangen, maar de rest moet geregeld worden door de mobiel frituur zelf. Wanneer je deelnemer bent, dan kun je terecht op de website van de Week van de Friet voor ondersteuning en hulp. Omdat de deelname vanaf dit jaar gratis is, wordt verwacht dat er nog meer deelnemers zijn dan vorig jaar. Om van het evenement een groot succes te maken is het belangrijk dat er tijdig wordt nagedacht over leuke activiteiten in en om de cafetaria's. Om veel mensen enthousiast te maken is het belangrijk dat de activiteiten ruim tevoren gepromoot worden.

Duurste hamburger ter wereld gemaakt door Rotterdammer

Week 24 - 2017
De Rotterdammer Diego Buik heeft een recordpoging gedaan om het allerduurste broodje hamburger te maken en hij is hierin geslaagd. De burger is uiteraard anders dan de normale burger die je in een mobiel frituur kunt halen. De dure hamburger kost maar liefst € 2.000,- per stuk, maar dan krijg je wel een culinair hoogstandje. De burger werd besproken tot ver over de landsgrenzen, want de media spraken erover in Duitsland, Zweden, China, en de Verenigde Staten.

De ingrediënten zorgen ervoor dat de hamburger zo duur is, want er is bijvoorbeeld kaviaar, kreeft, truffel en bladgoud gebruikt. Voor de burger is vlees van de Japanse Wagyu-koeien gebruikt. Deze zijn zo bijzonder, omdat ze dagelijks worden gemasseerd en naar klassieke muziek luisteren. De hamburger die gemaakt is voor de recordpoging is niet eens opgegeten, omdat deze er vooral mooi uit moest zien voor de foto's die naar het Guinness Book of Records gestuurd moesten worden. Om de burger er beter uit te laten zien is er haarlak op gespoten, waardoor hij niet meer gegeten mocht worden. Naast deze ene burger zijn er nog 3 andere gemaakt die wel opgegeten zijn en deze waren heerlijk, aldus Diego Buik. Of hij ook in het Guinnes Book of Records komt is nog even afwachten, omdat ze de foto's en alle ingevulde papieren nog moeten verwerken, maar de kans is groot dat dit allemaal goedgekeurd wordt en hij een plekje heeft bemachtigd in het Guinness Book of Records.

Nieuwe snacks gemaakt van insecten

Week 23 - 2017
Iedereen eet weleens een heerlijke traditionele snack, zoals een frikandel, kroket of een hamburger bij een mobiel frituur. Bij de meeste frituurwagens zijn deze snacks een belangrijk onderdeel van het menu, maar soms kom je ook wat afwijkende snacks tegen. Liesbet Minne en haar vriend David Creëlle maken insectensnacks, die sinds een paar jaar bij steeds meer frituren verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan een krekelkroket, een meelwormspringroll of een Bugsball. Deze snacks zijn vooral verkrijgbaar bij ecologische frituren en snackbars die vegetarische snacks op het menu hebben staan.

De bedenkers van deze snacks vinden dat er in deze tijd te weinig gebruik wordt gemaakt van sprinkhanen en andere insecten, zoals mieren en meelwormen. Deze beestjes zitten vol met eiwitten en mineralen en zijn gezond om te eten, maar dit wordt nog te weinig gedaan. Eetbare insecten kunnen een grote rol spelen bij de strijd tegen hongersnood en milieuvervuiling en zijn ook nog eens heel gezond. Veel mensen zien insectenhapjes nog niet als goede vleesvervanger, maar in bijvoorbeeld Azië worden elke dag insecten gegeten. Op dit moment zijn ze ook bezig met een insectenhamburger, waarin de insecten niet zichtbaar zijn. Wellicht is dat een goede snack voor de kritische mensen om eens insecten te proberen.

McDonalds bezorgdienst aan huis

Week 21 - 2017
Voor alle fans van McDonalds is er goed nieuws, want binnenkort is het mogelijk om je bestelling thuis te laten bezorgen. In veel landen heeft de fastfoodketen al een bezorgdienst, maar in Nederland en België bleef dit uit. Hier komt nu een einde aan, want binnenkort zal dit in Nederland mogelijk worden gemaakt. De test zal eerst in Amsterdam van start gaan en wellicht zullen andere grote steden in Nederland en België snel volgen.

Het is nog een lastige taak om alle ingrediënten vers en warm aan huis te krijgen bij de klanten. Vooral de Franse frietjes worden snel slap en zo willen de klanten uiteraard niet hun eten ontvangen. Om dit goed onder de knie te krijgen zal er eerst getest gaan worden in Amsterdam, maar mocht dit een groot succes worden, dan zal er snel uitgebreid worden. Mocht je toch liever een zak versgebakken Belgische frieten willen eten, dan kun je deze uiteraard bij ons mobiel frituur komen halen.

Pakje friet met chocoladesaus in Nederlandse mobiel frituur

Week 20 - 2017
Chocoladesaus is bij iedereen bekend en wordt voornamelijk gebruikt bij bijvoorbeeld ijsjes, pannenkoeken en wafels, maar friet is niet direct iets waarbij je chocoladesaus zou serveren. De frietboutique in Rotterdam doet dit nu wel, want friet met chocoladesaus staat nu op hun menukaart. Wil je de combinatie proeven, dan kan dat dus voortaan hier. De friet met chocoladesaus staat als Hands Off My Chocolate Friet op het menu, maar is wel tijdelijk verkrijgbaar.

Wanneer je de verrassende combinatie van zout met zoet wilt proeven, dan moet je voor 8 juni langsgaan bij de mobiel frituur van Frietboutique in Rotterdam, maar ook in Amsterdam kun je deze frites met chocoladesaus tijdelijk bestellen. Het idee van friet met chocoladesaus is niet nieuw, want eerder was deze combinatie al verkrijgbaar in Japan en in een frituur in Roermond.

Een vork gemaakt van frietjes bij McDonalds

Week 19 - 2017
Fastfood restaurants en menig mobiel frituur doen van alles om hun producten onder de aandacht te krijgen en soms betekent dat ook dat ze ludieke en humoristische artikelen verzinnen. Zo waren er in het verleden bijvoorbeeld al de zonnebrand van de KFC en de kersttrui van de Burger King. Uiteraard kan McDonalds dan niet achterblijven en ook zij komen nu met een product ter promotie van hun eigen product.

McDonalds heeft het artikel Frork bekend gemaakt aan hun publiek. Dit is een vork met steeltjes gemaakt van frietjes. De gedachtegang hierachter is dat het door de Frork gemakkelijker gemaakt wordt om frietjes in de mayonaise of andere saus te dippen. Het product is onder de aandacht gebracht en gepromoot door Anthony Sullivan. Dit is gedaan door middel van een video als informercial. Sullivan is in de VS al bekend dankzij diverse informercials. De actie is bedacht om de broodjes van de Signature Crafted-lijn te promoten in de VS. De Frork zal in België dus niet verkrijgbaar zijn.

Friet is niet ongezond

Week 18 - 2017
Uit onderzoek is gebleken dat frietjes helemaal niet ongezond zijn en prima in een gezond voedingspatroon passen. Hier zit echter wel een maar aan, want dit geldt alleen wanneer je gevarieerd eet en voldoende afwisselt tussen diverse ingrediënten. Wanneer je iedere dag een portie friet met mayonaise bij de frituurwagen op de hoek gaat halen, dan geldt dit niet echt als gevarieerd, waardoor het minder gezond is.

De calorieën in een portie friet zijn helaas niet afgenomen, maar Tiny van Boekel, professor in food science geeft aan dat gefrituurde aardappelen veel meer antioxidanten bevatten dan gekookte of gebakken aardappelen. Hierdoor is het dus eigenlijk veel beter om een portie versgebakken frietjes te eten bij bijvoorbeeld bloemkool, dan een portie gekookte aardappelen. Hier worden wij natuurlijk heel blij van.

Leuke friet-weetjes

Week 17 - 2017
Over friet zijn heel veel leuke weetjes te vertellen. De meeste weetjes zijn al wel bekend bij iedereen, maar wist je ook dat een portie friet met mayonaise van een mobiel frituur 630 calorieën bevat? Daarnaast is het ook leuk om te weten dat we gemiddeld 10 kg friet per persoon per jaar eten en dat één portie friet gemiddeld 239 gram weegt. Wellicht niet zo heel belangrijk om te weten, maar wel leuk en om erbij stil te staan op het moment dat je een frietje bestelt.

Wat ook leuk is om te weten is dat Nederland de grootste aardappelexporteur ter wereld is. In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 2,6 miljoen ton aardappels gebruikt voor voorgebakken friet. Uiteraard blijft niet alles in Nederland, want maar liefst 85 procent hiervan gaat naar het buitenland. Daarnaast heeft Nederland, na de VS, ook de grootste aardappelverwerkende industrie. Naast de VS en Nederland zijn België, Canada en Duitsland ook grote spelers op deze markt.

Friet geserveerd in een schommel

Week 16 - 2017
In Gouda is een compleet biologisch cafetaria geopend, genaamd Pomms'. Hier worden enkel biologische producten geserveerd. De frieten worden gemaakt van biologische aardappelen die live gesneden worden. Ook de sauzen en snacks, zoals rundvlees-, geitenkaas- en garnalenkroketten zijn compleet biologisch. Om het bezoek aan het cafetaria extra speciaal te maken hangen in het cafetaria twee robuuste schommels. De bestelde frieten of snacks worden geserveerd wanneer klanten op de schommels zitten. Hierdoor kunnen ze al schommelend van hun frietje genieten.

De schommels zijn niet het enige waardoor klanten graag terug willen komen in deze mobiel frituur. In de cafetaria worden biologische friet, chips en kroketten klaargemaakt. Tegenwoordig zijn mensen zich meer bewust van duurzaamheid en hun gezondheid en dit vinden ze in dit cafetaria. Eigenaresse Barbara de Bruijn heeft haar ervaring opgedaan in de eerste vestiging van Pomms' in Rotterdam. Omdat de samenwerking zo goed verliep is er besloten haar een tweede vestiging te laten openen.

De bekendste hamburger is jarig

Week 15 - 2017
De bekendste hamburger van de wereld wordt dit jaar alweer 50 jaar oud. We hebben het dan natuurlijk over de Big Mac. In 1967 werd deze hamburger gemaakt voor McDonalds. De hamburger staat uit twee sneetjes rundvlees, sla, kaas, augurk, ui en natuurlijk de bekende saus. In al deze tijd is de Big Mac nog nooit veranderd van samenstelling en nog steeds is deze heel populair.

De wereldberoemde burger is in 1967 geboren in Uniontown, Pennsylvania in Amerika. Hij is bedacht door Jim Delligatti en hij bedacht deze omdat hij in strijd was met zijn grote concurrent. Over de naam is nog even getwijfeld, maar al snel kwam iemand met de naam Big Mac en zo is deze hamburger geboren. Toentertijd was deze hamburger enorm in de ogen van consumenten. Tegenwoordig zijn in een mobiel frituur grotere hamburgers verkrijgbaar, maar de Big Mac blijft trouw aan zijn uiterlijk en is niet gewijzigd in al die jaren.

Duurste hamburger ter wereld geveild voor het goede doel

Week 14 - 2017
In Dubai is de duurste hamburger ter wereld verkocht. Deze heeft maar liefst meer dan 9000 euro opgebracht voor het goede doel. Een heel stuk duurder dan een doorsnee hamburger uit menig mobiel frituur. De hamburger bestond uit zeven stukken vlees, diverse soorten kaas, tomaat, sla, kalfsspek en geserveerd tussen een brioche broodje. De gelukkige winnaar kreeg niet alleen deze reusachtige hamburger, maar ook een chocolademilkshake, een portie friet en harissa.

Het geld dat met deze veiling opgehaald is, is gedoneerd aan de goedendoelenorganisatie Pink Caravan. Naast deze hamburger werden meerdere gerechten geveild en totaal werd er bijna 28.000 euro opgehaald. De winnares van de veiling voor de hamburger werd gewonnen door de Dubaise zakenvrouw Asma Al Fahim. Ze had het bod geplaatst via de telefoon en wilde graag winnen om het geld te spenderen aan het goede doel. Daarnaast wilde ze graag de directeur van de goedendoelenorganisatie eren, welke vorig jaar overleden is.

Persoonlijke choco calzones

Week 13 - 2017
Veel mensen kennen calzones en vinden dit ook een erg lekkere snack. Handig op een avond dat je geen zin hebt om te koken, maar ook als late night snack verkrijgbaar bij menig mobiel frituur. Maar deze snack zou nog lekkerder zijn met jouw favoriete chocosnack. Nu is het mogelijk om deze te bestellen en heerlijk te eten. Een pizzaketen biedt namelijk de mogelijkheid om je eigen meegenomen chocosnack te verwerken in het calzonedeeg. Je moet er alleen wel voor afreizen naar Londen.

In het Londense Shoreditch staat een pizzatent, die deze wens van vele mensen waarmaakt. Wanneer je je eigen meegenomen chocosnack of andere snack meeneemt, dan verwerken de chefs deze in een overheerlijke snack. Uiteraard kun je hier ook naast de gepersonaliseerde zoete calzone hun standaard hartige calzone bestellen.

Frietbedrijven zetten satellieten in

Week 12 - 2017
Vorig jaar werd er door Belgische diepvriesfrietbedrijven een recordbedrag geïnvesteerd om meer en betere aardappelen te kunnen oogsten. Er is daarom afgelopen week een app gelanceerd die de velden waar aardappelen groeien vanuit de ruimte inspecteren. Voor de informatie in deze app wordt gebruik gemaakt van satellieten die in de ruimte zweven. Deze hebben specifieke apparatuur om bijvoorbeeld de bladvorming in de loop van het seizoen goed in kaart te brengen.

Door middel van de gemaakte beelden kan er goed zicht komen op bijvoorbeeld de bladvorming. Dit tezamen met informatie over neerslag, zonne-uren, bodemstructuur en gegevens over de knolvorming, geeft dit een goed inzicht in het oogstvolume en het juiste moment om de aardappelen te oogsten. Door deze informatie kunnen de bedrijven beter de aanvoer van de aardappelen inschatten en de aankoop en productie beter op elkaar afstemmen. Daarnaast kan de boer ook zien of hij op de goede weg zit of dat bijvoorbeeld bepaalde plekken extra bemest moeten worden of dat schimmel zijn akker heeft aangetast. Dit is niet alleen voor deze bedrijven een voordeel, maar ook voor de afnemers is dit heel prettig. Hierdoor kan ook de aanvoer van friet voor de mobiel frituur bij u op de hoek beter gepland worden.

Robot die helpt bij een barbecue

Week 11 - 2017
Het mooie weer is weer in aantocht en veel mensen denken al aan barbecuen. Gezellig met vrienden en familie hamburgers of andere lekkernijen bakken. Wellicht is het straks mogelijk om een robot het werk te laten doen, want ze hebben een slim, mechanisch hulpje ontwikkeld dat de hamburgers op de barbecue kan ”omflippen”.

Flippy is ontwikkeld en wordt op dit moment getest in een burgerrestaurant in Pasadena, Californië. Flippy moet de hamburgers en andere ingrediënten in de gaten houden met behulp van zijn computervisie. Hij heeft een deep-learning-system waarmee hij kan beoordelen of een hamburger al gaar is en waarmee hij ingrediënten zoals kaas en tomaten kan onderscheiden. Op dit moment zit de robot nog in de demofase, maar de makers hopen dat hij in 2019 zelfstandig aan de slag kan en wellicht op dat moment ook groenten kan snijden en het broodje samen kan stellen. Voor nu blijven wij al deze werkzaamheden zelf doen in onze mobiel frituur.

McCain investeert in België

Week 9 - 2017
McCain is de grootste producent van aardappelproducten en heeft aangegeven haar aanwezigheid in België te versterken. Zo zal zij gaan investeren in de fabriek in de plaats Leuze-en-Hainaut en ook gaan zorgen voor extra personeel. Een aantal jaren geleden, in 2013, heeft zij Lutosa overgenomen en nu meldt de Europese directie dat ze de band met België verder zal gaan versterken.

Sinds dit jaar komen alle diepvriesfrieten van McCain in België uit Leuze-en-Hainaut. Hier zullen nog 80 banen extra gecreëerd gaan worden. Deze vestiging is volgens McCain de grootste fabriek van aardappelspecialiteiten wereldwijd. In het investeringsplan van dit bedrijf staat onder andere dat er twee nieuwe productielijnen voor diepvries aardappelgerechten moeten komen, alsook een nieuwe lijn voor diepvriesfrieten. Op het moment zijn de producten van McCain in menig mobiel frituur te vinden.

Hamburger in ere van Eddy Wally

Week 8 - 2017
Een paar weken geleden werd bij broodjeszaak Happie een nieuwe hamburger voorgesteld. Deze hamburger heet de ”Wallyburger” en is vernoemd naar de overleden Eddy Wally. De hamburger is een kipburger met kaas, spek, gebakken ananas, sla, tomaten, uien en een heerlijk sausje.

Naast de Wallyburger hebben ze in hun frituurwagen ook de Billyburger, de Rudiburger en de Didiburger te koop. De reden van het ontwikkelen van de burger is dat Eddy Wally veel voor het cafetaria, de gemeente en de klanten heeft betekend. Speciaal voor deze gelegenheid was Eddy Wally's dochter Marina uitgenodigd. Marina Wally gaf aan dat haar vader erg blij geweest zou zijn met de speciale Wallyburger.

Frites Atelier in Antwerpen

Week 6 - 2017
Alweer enige maanden geleden heeft Sergio Herman de eerste locatie van het Frites Atelier geopend in Den-Haag (Nederland). Hier kan men heerlijke haute cuisine friet halen. De friet wordt gemaakt van echte Zeeuwse aardappelen en wordt geserveerd met een topping of saus. Sergio Herman heeft zelf alle bakmethodes en sauzen uitgeprobeerd om zo tot de lekkerste frietbeleving te komen.

Op 9 februari zal ook de eerste haute friture locatie in België geopend worden. Deze zal gevestigd worden aan de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen en is zeven dagen per week geopend. Een portie friet kost € 3,50 tot € 6,00, maar dan krijg je wel een echte smaakbeleving. Mocht je liever een goedkopere versgebakken portie friet kopen, dan kun je altijd terecht bij onze mobiel frituur.

Benefrietconcert voor het goede doel

Week 5 - 2017
Op 26 maart wordt er een Benefrietconcert gegeven dat georganiseerd is door De Slechte Band. Iedereen kan tijdens het concert heerlijke frieten eten en op deze manier geld inzamelen voor het goede doel. Ze hebben gekozen voor de stichting De Gehandicapte Kwale. Dit is een stichting die geld inzamelt voor gehandicapte kinderen in Kenia. De stichting zorgt met het geld voor goede voorzieningen, zodat deze kinderen ook een beter leven hebben.

14 jaar geleden is zeer succesvol de eerste editie van het Benefrietconcert gegeven en ze proberen dit jaar net zo succesvol te zijn. De Slechte Band zal tijdens het concert de muziek verzorgen. De bezoekers kunnen genieten van een driegangenfrietdiner dat gebakken wordt in de mobiel frituur die er ter plaatse is. Daarnaast kunnen de bezoekers meedoen aan de bingo en een veiling met leuke items. Al het geld zal ten goede komen van de stichting.

Friet en bier voor honden

Week 4 - 2017
Hondenbier is al even op de markt, maar binnenkort kan uw trouwe viervoeter ook genieten van een zakje friet speciaal voor honden. Het Belgische bedrijf The Happy Animal Planet verkoopt al enige tijd het hondenbier Snuffle dat wereldwijd succes heeft. Door dit succes hebben ze speciaal voor honden een nieuw product ontwikkeld: Doggy Fries.

Doggy Fries zien eruit als echte frieten, maar zijn heel gezond voor honden. De frieten hebben een laag vetgehalte en kunnen gegeven worden als gezond extraatje. De frieten bestaan uit aardappelen en mais, maar hoeven uiteraard niet in het vet gebakken te worden. De planning is dat het product vanaf februari of maart op de markt komt. Er zullen ook zakjes van 40 gram geproduceerd worden, speciaal voor cafés, zodat hondeneigenaren na een heerlijke wandeling deze snack voor hun hond kunnen bestellen. Wellicht zijn ze vanaf deze periode ook verkrijgbaar bij een mobiel frituur.

Lekkerste hamburger van Nederland

Week 3 - 2017
In Nederland zijn opnieuw de verkiezingen voor lekkerste hamburger van Nederland geweest. Deze keer is er gekozen voor een hele speciale hamburger van Snackbar Lekkerrr uit Amersfoort. De hamburger is echt anders dan andere, want deze hamburger wordt bereid met heerlijke stroopwafels. Volgens de bedenker van de burger moet het wel goede caramel zijn, want dit is uiteindelijk zeer bepalend voor de smaakbeleving.

Dit jaar was het thema ”Nederlands”, waarbij stroopwafels uiteraard goed passen. Het vlees zelf wordt bijna niet bewerkt, want dit wordt enkel bewerkt met grof zeezout. De combinatie van het zeezout en de zoete caramel zorgt ervoor dat het een unieke smaakbeleving is. Degene die de burger al geproefd hebben waren er zeer lovend over. De burger is voorlopig nog verkrijgbaar bij Snackbar Lekkerrr uit Amersfoort.

Vrouw steekt vriend neer om opeten laatste friet

Week 2 - 2017
Sommige mensen nemen hun eten wel heel erg serieus. Zo serieus dat ze iemand neersteken, omdat die de laatste friet heeft opgegeten. Een 34-jarige Britse vrouw heeft haar vriend in zijn schouder gestoken, omdat hij de frietjes helemaal opgegeten had. Volgens ooggetuigen werd de vrouw boos nadat haar vriend alle friet had opgegeten. Tijdens de ruzie over wie de patat opgegeten had, pakte ze een mes en stak hem in zijn schouder.

De vrouw geeft aan niet veel meer te weten van de gebeurtenis door de alcohol die ze op had. Ook de vrouw had na het incident wat verwondingen die niet verklaarbaar zijn. Dit heeft de vrouw een gevangenisstraf van 26 weken opgeleverd. Gelukkig is dit probleem goed te vermijden. Koop een grote zak versgebakken friet bij onze mobiel frituur, zodat iedereen genoeg heeft en er geen ruzie kan ontstaan over wie de laatste frietjes heeft opgegeten.

Een bijzondere snack tijdens de jaarwisseling

Week 1 - 2017
Het afgelopen jaar stond in het teken van vreemde snacks. Eerder dit jaar hebben we al kennis gemaakt met een metertje kapsalon, de krokedel en de discodel. Voor oud & nieuw heeft een groep vaste bezoekers van de plaatselijke mobiel frituur uit De Mortel in Nederland een nieuwe snack bedacht die helemaal in het teken stond van de jaarwisseling.

Speciaal voor de hartige snackers tijdens de jaarwisseling hebben een groep frietliefhebbers de oliedel bedacht. Dit is een oliebol gevuld met frikandel in plaats van de traditionele oliebol met poedersuiker. De groep vrienden, die deze bijzondere snack bedacht heeft, organiseert jaarlijks ook een brommertocht langs diverse snackbars in Brabant, de Dellie Rally genoemd.
Bij De Honger Stiller kunnen wij aan al uw wensen voldoen. Neem voor bijzondere of speciale wensen contact met ons op per e-mail of telefoon.

KLIK HIER VOOR EXTRA MEER INFORMATIE!