Nieuws

Nieuwe huisstijl fastfoodketen Burger King

Na twintig jaar krijgt Burger King een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Alhoewel nieuw, de fastfoodketen heeft gekozen voor een retrolook waarbij u zich in de jaren 70 waant. Burger King grijpt namelijk terug naar het logo en de huisstijl die voor 1999 dertig jaar lang gebruikt werden. In tegenstelling tot de frietwagen, worden de burgers die u bij Burger King bestelt in papier verpakt. Straks zal op dit papier dus de naam van de burger in retrostijl prijken.

Naast de verpakkingen zullen ook de restaurants opnieuw aangekleed worden. Datzelfde geldt voor de menukaarten, de bedrijfskleding, merchandise en (digitale) marketing. Bij de nieuwe huisstijl hoort bovendien de focus op natuurlijke ingrediënten zoals u dat ook steeds meer bij de fritwagen ziet. Burger King richt zich hierbij eveneens op het vervangen van kunstmatige additieven. Naar verwachting zal deze zomer het eerste Burger King restaurant in België worden aangepast naar de nieuwe huisstijl.

Waanzinnige Winter bij snackbarketen Kwalitaria

Speciaal voor de koude maanden heeft de Nederlandse snackbarketen Kwalitaria een Waanzinnige Winter-menu geïntroduceerd. Naar eigen zeggen gaat het om vijf specialiteiten waar u het stuk voor stuk warm van krijgt. Allereerst is er de 3-kazen burger. Net als veel burgers bij de frituurwagen bestaat deze burger uit sappig rundvlees. De kazen zijn Gouda, Parmezaanse kaas en geraspte cheddar. Ook is er gekarameliseerde ui en pestomayonaise aan de burger toegevoegd.

Naast de 3-kazen burger bestaat het Waanzinnige Winter-menu uit een Kip Piri Piri kroket. Dit is een vergelijkbare kroket met die van de mobiel frituur, gevuld met een beetje pit en kipragout. Verder staan een Pita pizza en een Kipragout special op het menu. De kipragout special bestaat uit de speciale winterse frieten van Kwalitaria, samen met kipragout, bosui, paprika en peterselie. Als kers op de taart kunt u bij dit menu een seizoenmilkshake bestellen: de Amarena kersen milkshake.

Baby wint 60 jaar lang elke maand gratis pizza

Bij Domino’s Pizza worden pizza’s verkocht zoals u die ook bij onze frietwagen / pizzawagen kunt bestellen. Op 9 december 2020 bestond deze pizzaketen maar liefst 60 jaar. Om dit te vieren, werd door Domino’s Pizza in Australië een wel heel bijzondere actie bedacht. Baby’s die op de 60e verjaardag van de pizzaketen geboren werden, maakten kans op 60 jaar lang elke maand gratis pizza.

Daarvoor moest de baby wel de naam Dominic of Dominique dragen. Anthony Lot en Clementine Oldfield zeiden dat ze al hadden besloten hun baby Dominic te noemen voordat de actie bekend werd. Want Dominic Julian Lot is de baby die de prijs heeft gewonnen. Voorlopig kunnen zijn ouders aanspraak maken op de gratis pizza want Dominic houdt het eerst bij melk. Heeft u na dit verhaal trek gekregen in overheerlijke pizza? U kunt hiervoor bij onze fritwagen / pizzawagen te kust en te keur.

Après-Ski Deals bij McDonald’s in België

McDonald’s in België heeft onlangs de Après-Ski Deals aan de menukaart toegevoegd. Bedoeld om het echte après-ski gevoel te evenaren. De Après-Ski Deals bestaan uit verschillende soorten snacks. De populaire Big Mac, vergelijkbaar met het heerlijke broodje hamburger bij de frituurwagen en 6 Chicken McNuggets. Daarnaast maakt ook de Filet-O-Fish deel uit van de McDonald’s winterdeals in België. De McDonald’s snacks zijn tijdens deze periode alle drie verkrijgbaar voor slechts € 2,-.

Overigens kan de actie per dag verschillen. Daarom wordt geadviseerd om de speciaal gelanceerde campagnewebsite goed in de gaten te houden. Om het gevoel compleet te maken kan men hier ook meezingen met echte après-ski hits zoals ‘We love Skifahren’ en ‘Anton aus Tirol’. Heeft u intussen trek gekregen in heerlijke snacks met lekkere verse frieten? Bij onze mobiel frituur kunt u ook uitstekend terecht om het echte après-ski gevoel te ervaren.

Eerste McDonald’s in Belgisch treinstation

Afgelopen december werd in België de eerste McDonald’s in een treinstation geopend. De eer was aan station Brussel-Noord. Net zoals bij de frituurwagen staat hier snel bestellen centraal. Verder vindt u in deze McDonald’s verschillende duurzame initiatieven die passen bij de visie van de fastfoodketen. Vergelijkbaar met restaurants in grote steden als Hong Kong en New York is hier ook het Ray-Design toegepast.

Dit betekent een klassiek interieur, bestaande uit hout, keramiek, steen en staal. Op het moment van schrijven is het alleen mogelijk om uw bestelling af te halen of te laten bezorgen. In de toekomst zullen naar alle waarschijnlijkheid ook zitmogelijkheden aangeboden worden. Naast de McDonald’s vindt u op treinstation Brussel-Noord eveneens een vestiging van KFC en van Quick. Heeft u inmiddels trek gekregen in een heerlijk broodje hamburger of verse frieten? Ook bij onze mobiel frituur kunt u hiervoor uitstekend terecht.

Pizza Hut introduceert pizza van alleen korst

Waarschijnlijk zou u er raar van opkijken als wij in onze frietwagen / pizzawagen pizza’s van alleen korst zouden serveren. Het middelste deel met toppings is nu net wat een pizza zo lekker maakt. Toch is dat precies wat de Pizza Hut in Amerika onlangs aan de menukaart heeft toegevoegd: een pizza van alleen korst. De naam van deze zeer bijzondere pizza is de Nothing But Stuffed Crust.

Pizza Hut pizza van enkel de pizzakorst

Hoewel het complete middenstuk van de pizza ontbreekt, is de korst wel gevuld. Kenners van de pizzaketen zal het niet verbazen dat dit een vulling van kaas is. Kaas is namelijk de specialiteit van de Pizza Hut. Om zelf te beoordelen of deze gevulde pizzakorst lekker smaakt moet u naar Los Angeles en omgeving. De Nothing But Stuffed Crust is alleen daar verkrijgbaar. Wilt u liever genieten van een traditionele pizza met heerlijke toppings? U bent van harte welkom bij onze fritwagen / pizzawagen.

Seizoenmenu gebaseerd op Amerikaanse snacks

Elk seizoen bedenkt de Nederlandse fastfoodketen Kwalitaria een nieuw menu. Afgelopen september werd het Heerlijke Herfst menu 2020 geïntroduceerd. Hiervoor ging Kwalitaria op de Amerikaanse toer. Zo bestaat het menu veelal uit frietjes en snacks die u doorgaans niet bij de fritwagen tegenkomt. Denkt u dan aan een Philly Cheese Steak Special bijvoorbeeld, Cheese Fries, een Truffelmayo burger en een Kaas-Jalapeño kroket. Er staat zelfs een Cheesecake Milkshake op de menukaart.

Door viermaal per jaar een seizoenmenu te introduceren wil Kwalitaria de klanten blijven verrassen. In totaal zijn er zes nieuwe gerechten aan de menukaart toegevoegd. Ook de Gamba Special en het Truffelmayo burgermenu zijn nu verkrijgbaar. Vooral het broodje Philly Cheese Steak kan op veel enthousiaste reacties rekenen. Dit is een echte Amerikaanse klassieker en heeft een broodje dat u van de frietwagen kent met daartussen gekruide rundreepjes. Verder bevat het broodje rucola, bosui, gegrilde paprika en uiteraard kaassaus.

“Van aardappel tot friet”: het Frietmuseum in Brugge

Heeft u altijd al willen weten wat de geschiedenis is van de heerlijke friet die u bij de frituurwagen bestelt? In Brugge staat een heus Frietmuseum waar u gegarandeerd het antwoord zult vinden op deze vraag. Voor zover bekend is dit museum het enige in de wereld waar de oorsprong van friet getoond wordt. Uiteraard begint de tour bij de aardappel. Deze werd voor het eerst in Peru geteeld.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer aardappels voor het eerst gefrituurd werden. Toch is het waarschijnlijk dat dit voor het eerst gebeurde omstreeks 1750 langs de oevers van de Maas. Door de strenge winter kon er geen vis worden gevangen en daarom werden stukjes aardappels in het vet gegooid. Daarna heeft het friet zoals u dit van de mobiel frituur kent allerlei ontwikkelingen doorgemaakt. In het Frietmuseum ontdekt u het allemaal. De entree is € 7,- per persoon.

De Pizza Familia is 1 meter bij 80 centimeter groot

Pizzaliefhebbers die een gezonde eetlust hebben kunnen hun hart ophalen bij pizzeria Pizza Chez Toi in het Belgische Namen. Hier staat namelijk de Pizza Familia op de menukaart. Deze pizza is nogal wat groter dan de pizza’s die u bij onze frietwagen / pizzawagen kunt bestellen. De Pizza Familia heeft namelijk een afmeting van 1 meter bij 80 centimeter. Net geen vierkante meter.

De Pizza Familia is 1 meter bij 80 centimeter groot

Helemaal zeker is het niet, maar waarschijnlijk is dit de grootste pizza die in België besteld kan worden. Om de stevigheid van de pizza te garanderen gebruikt Pizza Chez Toi meer deeg dan bij gewone pizza’s. Ook gaat de pizza langer in de grotere oven. Niet alleen de afmetingen zijn enorm, maar ook het gewicht. De Pizza Familia weegt vier tot zes kilo en bevat dan ook vier verschillende ingrediënten. Eet u toch liever een heerlijke pizza van normaal formaat? Bij onze fritwagen / pizzawagen kunt u hiervoor uitstekend terecht.
Bij De Honger Stiller kunnen wij aan al uw wensen voldoen. Neem voor bijzondere of speciale wensen contact met ons op per e-mail of telefoon.

KLIK HIER VOOR EXTRA MEER INFORMATIE!