Nieuws

Poutine: een typisch gerecht uit Canada

Heb jij ooit van Poutine gehoord? Dit is een typisch gerecht uit Canada. Oorspronkelijk komt het uit de regio Quebec. Dus als je de originele poutine wilt eten, kun je het beste daar naartoe gaan. Maar ook in België kun je het heel eenvoudig zelf maken.

Hoe werkt het? Je haalt natuurlijk eerst een frietje bij de mobiel frituur of bij de frietwagen, maar dan moet er nog een laagje bovenop. Dit betreft een laagje kwark en gesmolten kaas. Dit meng je door elkaar en doe je bovenop de frieten. Vervolgens maak je zelf een heerlijke jus gemaakt van gedeeltelijk kippen- en rundvleesbouillon. Als je zo te werk gaat, lijkt je poutine het meeste op de originele uit Canada.

Friet die je niet in de frietwagen kunt kopen - deel 3

Heb jij ooit al eens kipfriet geprobeerd? Dit is een heerlijke vorm van friet die je eigenlijk nooit in de fritwagen kunt kopen. In sommige supermarkten zijn de kipfrietjes te vinden. Dit zijn stukjes kipfilet in de vorm van Vlaamse frieten met een knapperig randje eromheen voor een lekkere bite. Veel mensen vinden de kipfriet een verrukkelijke snack. Als je het in een sausje doopt wordt het zelfs nog beter. Een pittig sausje past hier zeer goed bij. In de frietwagen vind je misschien geen kipfriet, maar gelukkig kun je hier wel andere snacks gemaakt van kip vinden. Denk aan kipnuggets of een kiploempia. Samen met een 'echt' frietje erbij, heb je ook kip en friet.

Friet die je niet in de frituurwagen kunt kopen - deel 2

Is er naast groentefriet nog meer friet die je niet in de mobiel frituur kunt kopen? Jazeker! Wat dacht je bijvoorbeeld van friet gemaakt van kaas? Deze frieten worden meestal gemaakt van halloumi. Deze kaas is namelijk heel stevig en blijft ook stevig nadat het gefrituurd is. Het loopt er niet uit, zoals bij een kaassoufflé bijvoorbeeld wel het geval is. Daarom is halloumi dé perfecte kaas om friet van te maken.

Helaas kun je de halloumi frietjes nog in vrijwel geen enkele frituurwagen kopen. Het is gelukkig heel makkelijk om het zelf te maken. Zo kun je er thuis altijd van genieten. En dan kun je in de mobiel frituur weer de 'normale' aardappelfriet kopen.

Friet die je niet in de fritwagen kunt kopen – deel 1

Friet die je niet in de frietwagen kunt kopen, bestaat dat? Jazeker, dat bestaat. Er zijn heel veel variaties op friet die je niet in de fritwagen kunt kopen. Het gaat dan niet om aardappelfriet, maar om friet gemaakt van andere ingrediënten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van groentefriet? Dit is ideaal als je wel zin hebt in een snack, maar ook nog gezond bezig wilt zijn. De beste groentes om friet van te maken, zijn bijvoorbeeld pastinaak of knolselderij. Deze groentes zijn namelijk redelijk hard en bevatten weinig vocht. Daardoor blijven de frieten als je ze in reepjes snijdt ook goed en stevig als je ze frituurt. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Pommes pont neuf

Grote kans dat je de 'pommes pont neuf' niet bij je favoriete mobiel frituur kunt afhalen, maar weet jij wat dit is?

Waarschijnlijk zijn deze fritten vernoemd naar de beroemde 'pont neuf' brug in Parijs. Deze zeer dik gesneden frieten zijn namelijk op elkaar gestapeld waardoor ze deze brug nabootsen. Maar waar het voor de gewone Belg meer op lijkt is op het spel Jenga. Zoek deze friet op op Google en je zult zelf zien wat er bedoeld wordt.

Misschien kun je met de dikke Vlaamse frieten uit de frituurwagen ook wel een pommes pont neuf maken. Maar het werkt het allerbeste met hele dikke vierkante frieten. De normale variant is 3 lagen hoog, hoe hoog kun jij de stapel maken?

Wat is biologische friet?

Tegenwoordig wordt in steeds meer frietwagens biologische friet verkocht. Dat klinkt natuurlijk erg mooi, maar wat houdt het eigenlijk in? Kort gezegd wordt biologische friet gemaakt van aardappelen waarbij tijdens het verbouwen geen gebruik is gemaakt van chemicaliën of bestrijdingsmiddelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Door het eten van biologische friet krijg je namelijk minder schadelijke stoffen binnen. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer 'normale' friet kunt eten. In principe smaakt biologische friet ook niet anders dan 'normale' friet, maar het idee erbij is natuurlijk wel extra lekker. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de keuze of je biologische of 'normale' friet eet. Eet smakelijk en tot ziens in onze fritwagen!

Spicy friet: voor iedereen die van pittig houdt

De meeste mensen houden van lekker zoute friet. Zeker het zout dat de mobiel frituur voor de friet gebruikt, dat lijkt altijd nog extra lekker te smaken.

Maar er is een nieuwe trend gaande. Bij spicy friet wordt aan het zout ook chilipoeder toegevoegd. En eventueel wordt de spicy friet zelfs nog afgetopt met pepers. Denk aan rode peper of jalapeños. Zo kun je de spicy friet zo pittig maken als je zelf wilt.

Deze variant van friet is perfect voor iedereen die van lekker heet eten houdt. Maar wees niet bang. De normale 'zoute' friet zal nooit verdwijnen uit de frituurwagen. De spicy friet is alleen een optie die naast de 'zoute' friet bestaat.
Bij De Honger Stiller kunnen wij aan al uw wensen voldoen. Neem voor bijzondere of speciale wensen contact met ons op per e-mail of telefoon.

KLIK HIER VOOR EXTRA MEER INFORMATIE!