Nieuws

Herbruikbaar servies McDonalds nog geen succes

Vorige keer las je over het herbruikbare servies dat de McDonalds in Frankrijk heeft geïntroduceerd. Als dit een succes zou zijn, zouden veel landen hier in hun frietwagens een voorbeeld aan kunnen nemen, ook met name vanwege de plasticvermindering die de EU wil doorvoeren.

Helaas lijkt het herbruikbare servies nog geen succes te zijn. Er wordt namelijk enorm veel gestolen. Het lijkt een waar ‘collectors item’ te worden om McDonalds servies in je huis te hebben. Aan de andere kant zou het ook kunnen dat mensen het per ongeluk meenemen. Dit kan omdat ze gewend zijn om bijvoorbeeld als hun eten op is hun McFlurry in de auto op te eten. Omdat je dan wel hebt aangegeven je bestelling binnen op te eten, krijg je deze dan wel in een afwasbaar bakje.

Kortom: tot nu toe zijn de herbruikbare frietverpakkingen nog geen succes. Voorlopig is de kans dus klein dat we deze terugzien in een Vlaamse fritwagen.

Zijn afwasbare frietbakjes de toekomst?

De bekende fastfoodketen McDonalds introduceert in Frankrijk voor het eerst afwasbare frietbakjes. Dit zijn harde plastic frietbakjes die je aan het einde van je maaltijd weer inlevert. Vervolgens worden de bakjes afgewassen en hergebruikt voor een volgende klant. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer klanten in het restaurant zelf eten en moet zorgen voor een enorme vermindering van het afvalgebruik.

Als je in België bij de mobiel frituur een frietje bestelt, krijg je deze vaak in een papieren puntzak. Als je je frietje echter toch in de buurt van de frituurwagen opeet, dan zou deze manier van het verminderen van plastic gebruik ook voor ons erg functioneel kunnen zijn. Het nadeel is natuurlijk wel dat deze oplossing niet werkt als je je frietje niet in het restaurant zelf wilt opeten.
Bij De Honger Stiller kunnen wij aan al uw wensen voldoen. Neem voor bijzondere of speciale wensen contact met ons op per e-mail of telefoon.

KLIK HIER VOOR EXTRA MEER INFORMATIE!