Nieuws 2021

Patat of friet?

Wist jij al dat niet iedereen in het Nederlandstalige gebied friet friet noemt? In Nederland, boven de rivieren, noemt men friet namelijk patat. Terwijl onze patatten in Nederland aardappels worden genoemd. Verwarrend hè? Vlaamse frieten daarentegen zijn in Nederland wel een waar begrip. Hiermee worden de dikke fritten bedoeld die bij onze fritwagen verkocht worden. Bovenin Nederland heet zoiets dan ook weer geen frietwagen, maar een patatkraam. En daarin wordt dus friet verkocht. Snap je het nog?

Uiteindelijk komen de termen patat en friet van het woord patates frites, wat is verbasterd tot patat en friet. Hierdoor zijn per regio de termen anders gaan leven, terwijl het om dezelfde producten gaat.

Heinz introduceert handig apparaatje

Kiest u bij de frituurwagen vaak voor ketchup als saus? Dan bent u ongetwijfeld bekend met Heinz Tomato Ketchup. Naast de iconische flessen, is deze ketchup ook verkrijgbaar in zakjes. Bij deze zakjes frustreert het u mogelijk dat u deze nooit helemaal leeg krijgt? Daar heeft Heinz nu wat op gevonden: de Heinz Packet Roller. Dit apparaatje neemt u eenvoudig mee en heeft de vorm en de kleur van een Heinz ketchupfles.

Hiermee kunt u uw ketchupzakje tot en met de allerlaatste druppel uitpersen. Dat geldt uiteraard ook voor zakjes met andere soorten sauzen die u bij de mobiel frituur kunt kopen. U trekt het sauszakje eenvoudig door de Heinz Packet Roller heen, zodat u het werkelijk helemaal leeg krijgt. Wilt u dit apparaatje ook bestellen? Dat kan via de site heinzpacketroller.com. Daarnaast is het apparaatje tijdelijk te koop bij restaurant & bar Primanti Bros., in Pittsburgh.

De oorsprong van de donut

Bij een typische Amerikaanse snack denken velen van ons aan de donut. Donuts kunt u in Amerika dan ook vrijwel overal kopen. Net zoals sommige snacks bij onze fritwagen wordt de oorsprong van de donut betwist. Hoewel. Voor sommigen is het overduidelijk dat Nederlandse Amerikanen donuts bedacht hebben. Het gefrituurde deegproduct zou gebaseerd zijn op de Nederlandse oliebol. Deze werd door kolonisten uit Nederland meegebracht naar het huidige New York.

Donuts

Eenmaal in Amerika, vond men dat de oliebollen niet snel genoeg gaar werden. Daarom werd een gaatje in het midden gemaakt. Deze oorsprong van de donut staat omschreven in het boek van Washington Irving uit 1809: ‘A History of New York, from the Beginning of the World to the End of the Dutch Dynasty’. Vergelijkbaar met sommige snacks bij onze frietwagen, duurde het een tijdje voordat de donut echt populair werd. Dit gebeurde tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Toen werd de donut een geliefde snack voor Amerikaanse soldaten.

Umami: de vijfde smaak

Wanneer ons gevraagd wordt welke smaken er zijn, dan zeggen we meestal: zoet, zout, zuur en bitter. Naast deze vier smaken is er echter nog een vijfde smaak: umami. Deze smaak proeven we onder meer bij de fritwagen maar wordt zelden zo benoemd. Dit komt waarschijnlijk doordat we hier geen woord hebben voor deze smaak. In Japan is dat wel het geval. Umami is daar een samenvoeging van de woorden voor heerlijk, ‘umai’, en smaak, ‘mi’.

De oorsprong van dit woord voert terug naar 1908. Toen ontdekte de Japanse professor Kikunae Ikeda deze smaakbeleving tijdens een onderzoek. Hij noemde dat de smaak niet volledig werd omschreven door een combinatie van zoet, zout, zuur en bitter. Volgens hem maakt het smaken als zoet, zout en hartig sterker. Daardoor kan umami het beste omschreven worden als ‘heerlijkheid’. Een soort smaakversterker die u bijvoorbeeld bij heerlijke snacks in onze frietwagen proeft.

Fastfoodketen Japan presenteert sandwich met hele worst

De Focaccia Sandwich Horseshoe Sausage & Glamping Sauce is letterlijk en figuurlijk een hele mond vol. Het is namelijk een broodje met daartussen een hele worst in de vorm van een hoefijzer. Vandaar de naam ‘Horseshoe Sausage’. De vorm van deze worst lijkt daardoor op de rookworst zoals u die soms bij de Nederlandse frituurwagen kunt bestellen. Naast de worst zijn ook sla en saus aan het broodje toegevoegd.

De Focaccia Sandwich Horseshoe Sausage & Glamping Sauce is bedacht door de Japanse fastfoodketen MOS BURGER. Deze fastfoodketen had de sandwich jaren geleden ook al op de menukaart staan. Toen was de worst echter 15 procent kleiner. De snack is net als de rookworst bij de Nederlandse mobiel frituur een echte herfst- en wintersnack. In deze periode is het broodje verkrijgbaar bij MOS BURGER voor een bedrag van 420 yen. Dit is ongeveer 3,30 euro.

De duurste burger ter wereld

De Official World Record Association heeft onlangs bevestigd dat Robbert Jan de Veen de duurste hamburger ter wereld heeft gemaakt. De Veen is eigenaar van het Nederlandse restaurant De Daltons in Voorthuizen. De burger heeft de naam The Golden Boy en kost maar liefst 5000 euro. Qua omvang is de burger vergelijkbaar met exemplaren die u bij de fritwagen bestelt. Maar daar houdt de gelijkenis dan ook wel op.

Het zijn vooral de ingrediënten die het prijskaartje van deze burger beïnvloeden. Zo is er onder andere wagyu-vlees toegevoegd, Beluga kaviaar, witte truffel en Macallan whisky. Daarnaast is barbecuesaus toegevoegd dat is gemaakt van Kopi Luwak koffie. Ook het broodje van The Golden Boy kunt u niet vergelijken met dat van de burgers bij de frietwagen. De Veen maakt het broodje zelf met Dom Pérignon champagnedeeg. Als finishing touch voegt hij een laagje bladgoud toe en rookt hij de burger even.

Wendy’s introduceert burger met kaasbroodje

Bij fastfoodketen Wendy’s in Amerika bestaat het menu voor het grootste deel uit burgers. Hun laatste toevoeging is de Big Bacon Cheddar Cheeseburger. Een primeur voor Wendy’s. Normaal liggen hun burgers namelijk tussen een broodje zoals u deze ook bij de frituurwagen kunt bestellen. Het broodje van deze nieuwe burger is echter voorzien van kaas. Met andere woorden, voor snackende kaasliefhebbers is dit echt de ideale burger.

Naast het kaasbroodje bevat de Big Bacon Cheddar Cheeseburger een plak Amerikaanse kaas en wordt er cheddarsaus toegevoegd. Verder bestaat deze kaastraktatie net als de burgers bij de mobiel frituur uit een flinke burger. Ook bevat het heerlijke gerookte spek, uitjes en baconsaus. De nieuwste burger is een toevoeging aan het ‘Made to Crave’ menu van Wendy’s. Deze bestaat onder andere uit de Bourbon Bacon Cheeseburger en de Pretzel Bacon Pub Cheeseburger. Allemaal exclusief verkrijgbaar bij de restaurants van de fastfoodketen in Amerika.

Dunkin’ introduceert een heerlijk zachte cake donut

Dunkin’, voorheen Dunkin’ Donuts, heeft onlangs een nieuwe cake donut geïntroduceerd: de Cloud Cake. Normaal gesproken worden donuts net als frites en snacks bij de frituurwagen gefrituurd. Dat is niet het geval bij deze cake donuts. In plaats van frituren worden ze namelijk gestoomd. Dit zorgt ervoor dat de Cloud Cake heerlijk zacht is. Bovendien smelt de lekkernij hierdoor snel in de mond. De cake donut is een Nederlands concept.

Nabil Besali, CEO van Dunkin’ België en Nederland, vertelt dat het concept samen met verschillende partners en Dunkin’ International is bedacht. De Cloude Cake heeft daarbij 8 verschillende smaken gekregen. Dit zijn de Marshmallow, KitKat Coffee, Banana Brownie, Cinnamon, Speculoos, Unicorn, White Chocolate en Choco Candy. Vooralsnog zijn deze cake donuts alleen verkrijgbaar bij Dunkin’ vestigingen in België en Nederland. Heeft u ondertussen trek gekregen? Ook bij onze mobiel frituur kunt u terecht voor de heerlijkste snacks.

Frikandelpizza verkrijgbaar bij Domino’s Pizza

In zowel België als Nederland is de frikandel een zeer geliefde snack bij de fritwagen. Tegelijkertijd zijn ook pizza’s zeer populair in beide landen. Alle reden voor Domino’s Pizza om de twee populaire snacks te combineren. Onlangs werd daarom de Pizza Frikan’Dutchman aan de menukaart toegevoegd. De topping van deze pizza bestaat uit stukjes frikandel. Ook zijn mozzarella, tomatensaus en ui toegevoegd. Datzelfde geldt voor de combinatie van mayonaise met curry.

Naast de Pizza Frikan’Dutchman heeft Domino’s Pizza ook nog twee andere nieuwe pizzavariaties geïntroduceerd. Allereerst de Pizza Fitness Fan. Deze bevat 50 procent minder mozzarella. Daarnaast bestaat deze pizza uit tomatensaus, ui, paprika, spinazie en een grote hoeveelheid gegrilde kip. Ook werd de Pizza Meaty Macho geïntroduceerd. Deze bevat grilled beef, bacon en rundergehakt. Verder zijn mozzarella en tomatensaus toegevoegd Net als bij sommige snacks uit de frietwagen is bij deze pizza voor een heerlijke BBQ saus gekozen.

Geurkaars die ruikt naar iconische gehaktballetjes

Het Zweedse IKEA staat wereldwijd bekend om betaalbaar meubilair. Maar daar blijft het niet bij. Ook de iconische gehaktballetjes zijn een reden voor veel mensen om een bezoek te brengen aan het woonwarenhuis. Deze zijn immers niet verkrijgbaar bij de frietwagen of een andere snacklocatie. Om het 10-jarig jubileum van hun family-programma in Amerika te vieren, heeft IKEA daarom een speciale kaars laten ontwerpen: de HUVUDROLL kaars.

Dit een kaars die de geur afgeeft van hun iconische Zweedse gehaktballetjes. De geurkaars is een onderdeel van het ‘IKEA Store in a Box’-pakket. Met dit pakket wil het woonwarenhuis de beleving van hun winkels nabootsen. Hoewel de pakketten op meerdere plekken verkrijgbaar zullen zijn, verwacht men dat dit voorlopig beperkt blijft tot de vestigingen in Amerika. Heeft u inmiddels de geur van een gehaktbal of een andere overheerlijke snack in de neus kregen? Bij onze fritwagen kunt u hiervoor uitstekend terecht.

Stevig ontbijt van maar liefst 860 calorieën

Uit onderzoek is gebleken dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het ontbijt brengt de spijsvertering weer op gang nadat u heeft geslapen. Fastfood restaurantketen Jack In the Box in Amerika heeft daarom een stevige toevoeging gedaan aan het ontbijtmenu: een croissant van maar liefst 860 calorieën. Qua uiterlijk doet deze nieuwe croissant echter bijzonder veel denken aan burgers die u bij de frituurwagen kunt bestellen.

De Stacked Croissant Breakfast Sandwich is dan ook gestapeld en bevat twee burgers zoals u die van de mobiel frituur kent. Hoewel, de burgers van deze croissant zijn van worst gemaakt. Daarnaast zijn twee plakken kaas aan de gestapelde croissant toegevoegd en datzelfde geldt voor twee plakken ham. Alsof dat nog niet genoeg is, is de croissant ook nog gevuld met twee eieren. De Stacked Croissant Breakfast Sandwich is tijdelijk verkrijgbaar en kost $ 4,99. Dit is circa € 4,23.

Vegetarische variant van de Loempidel

Veel snackliefhebbers verwelkomden in 2019 maar al te graag de Loempidel. Deze snack bevat een frikandel zoals u die bij de frietwagen bestelt, maar dan gehuld in een krokant Oosters jasje. De Nederlandse YouTuber Dylan Haegens was meteen enthousiast over de spraakmakende snack. Wel vroeg hij zich af of er ook een vegetarische Loempidel verkrijgbaar is. Reden voor snackfabrikant Vanreusel om samen met Dylan deze vegetarische snack te lanceren.

De naam van de snack is Vega Loempidel Zero. Daarmee maakt de snack deel uit van de Vanreusel Zero Range. Deze lijn bestaat uit vegetarische varianten van vleessnacks die u van de fritwagen kent. De Frikandel Zero is hier een voorbeeld van, evenals de Hamburger Zero en de Belcanto Zero. De Vega Loempidel Zero bestaat uit een frikandel op basis van tarwe en soja, de speciale Loempidel saus en een loempiavel. Sinds afgelopen mei is de vegetarische variant van de Loempidel verkrijgbaar in België en Nederland.

Is de frikandel de duurzaamste snack?

Volgens Kees Aarts, voetprint-deskundige, is de frikandel die u bij de frituurwagen bestelt wellicht de meest duurzame snack die er bestaat. Hij deed deze uitspraak in de Belgische blog Goed Gevoel. Aarts is een zogeheten voetprintariër. Dit zijn mensen met een consumptiepatroon dat zo weinig mogelijk schade toebrengt aan de aarde. Ze zijn echter geen echte vegetariërs of veganisten. Het draait volgens Aarts om de bewustwording van de keuzes die we maken.

Zo stelt hij dat het zinloos is om geen vlees te eten als groentes uit een ver land worden geïmporteerd. Datzelfde geldt voor het rijden in een elektrische auto en tegelijkertijd lange vliegreizen maken. In dat kader kan er volgens Aarts gerust vlees worden gegeten, als dit maar bewust gebeurt. Hij noemt hierbij de frikandel die men bij de mobiel frituur kan kopen als voorbeeld van een duurzame snack. Frikandellen zijn namelijk samengestelde restproduct met bovendien een overheerlijke smaak.

De Bruine Fruitschaal lanceert ‘vetish’ kledinglijn

Wat begon als een grap tussen twee vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een ambitieus merk. De Bruine Fruitschaal is een Nederlandse snackleverancier en heeft een passie voor de snackcultuur. Het merk bedacht snacks die onder andere bij de Nederlandse frietwagen verkrijgbaar zijn, zoals de Boloschijf en de Carbonara kroket. Onlangs heeft De Bruine Fruitschaal een heuse kledinglijn gelanceerd. Alle kledingstukken zijn uiteraard geïnspireerd op snacks.

Zo kunt u onder andere voor € 30,- het shirt ‘Patat Mascotte’ bestellen. Een ode aan de patatzak die uit zichzelf eet en in veel snackbars heeft gestaan. Op de mouwen staan patatvorkjes en de afbeelding op het shirt is met fluorescerende inkt gezeefdrukt. Daarnaast bestaat de kledinglijn uit het shirt ‘Als’t maar vetish’. Met dit shirt kunnen zowel vrouwen als mannen aan de buitenwereld tonen dat ze gepassioneerd zijn over de snacks bij de fritwagen. Deze shirts zijn online verkrijgbaar voor een bedrag van € 25,-.

Speciaal ijs voor honden: Doggie Desserts

De meeste honden zijn lactose intolerant en kunnen daarom beter geen ijs eten zoals wij dit soms bij de fritwagen doen. Om de trouwe viervoeters toch van ijs te laten genieten, hebben ze bij Ben & Jerry’s speciaal ijs voor honden gemaakt. In de Doggie Desserts zit geen lactose of suiker. In plaats daarvan heeft Ben & Jerry’s gekozen voor een basis met zonnebloemboter. Alle andere ingrediënten zijn soortgelijk aan die van de andere Ben & Jerry’s producten.

Ben & Jerry's Doggie Dessert

Net als de ijsjes die u bij de frietwagen kunt bestellen, zijn de Doggie Desserts verkrijgbaar in verschillende smaken. Dit zijn de smaken Rosie’s Batch en Pontch’s Mix. De smaak Rosie’s Batch bestaat uit een combinatie van minikoekjes met pompoenpuree. De smaak Pontch’s Mix bestaat uit een mix van krakelingen met pindakaas. Ben & Jerry’s wil de Doggie Desserts gaan verkopen in zowel dierenwinkels als supermarkten.

Nieuwe huisstijl fastfoodketen Burger King

Na twintig jaar krijgt Burger King een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Alhoewel nieuw, de fastfoodketen heeft gekozen voor een retrolook waarbij u zich in de jaren 70 waant. Burger King grijpt namelijk terug naar het logo en de huisstijl die voor 1999 dertig jaar lang gebruikt werden. In tegenstelling tot de frietwagen, worden de burgers die u bij Burger King bestelt in papier verpakt. Straks zal op dit papier dus de naam van de burger in retrostijl prijken.

Naast de verpakkingen zullen ook de restaurants opnieuw aangekleed worden. Datzelfde geldt voor de menukaarten, de bedrijfskleding, merchandise en (digitale) marketing. Bij de nieuwe huisstijl hoort bovendien de focus op natuurlijke ingrediënten zoals u dat ook steeds meer bij de fritwagen ziet. Burger King richt zich hierbij eveneens op het vervangen van kunstmatige additieven. Naar verwachting zal deze zomer het eerste Burger King restaurant in België worden aangepast naar de nieuwe huisstijl.

Waanzinnige Winter bij snackbarketen Kwalitaria

Speciaal voor de koude maanden heeft de Nederlandse snackbarketen Kwalitaria een Waanzinnige Winter-menu geïntroduceerd. Naar eigen zeggen gaat het om vijf specialiteiten waar u het stuk voor stuk warm van krijgt. Allereerst is er de 3-kazen burger. Net als veel burgers bij de frituurwagen bestaat deze burger uit sappig rundvlees. De kazen zijn Gouda, Parmezaanse kaas en geraspte cheddar. Ook is er gekarameliseerde ui en pestomayonaise aan de burger toegevoegd.

Naast de 3-kazen burger bestaat het Waanzinnige Winter-menu uit een Kip Piri Piri kroket. Dit is een vergelijkbare kroket met die van de mobiel frituur, gevuld met een beetje pit en kipragout. Verder staan een Pita pizza en een Kipragout special op het menu. De kipragout special bestaat uit de speciale winterse frieten van Kwalitaria, samen met kipragout, bosui, paprika en peterselie. Als kers op de taart kunt u bij dit menu een seizoenmilkshake bestellen: de Amarena kersen milkshake.

Baby wint 60 jaar lang elke maand gratis pizza

Bij Domino’s Pizza worden pizza’s verkocht zoals u die ook bij onze frietwagen / pizzawagen kunt bestellen. Op 9 december 2020 bestond deze pizzaketen maar liefst 60 jaar. Om dit te vieren, werd door Domino’s Pizza in Australië een wel heel bijzondere actie bedacht. Baby’s die op de 60e verjaardag van de pizzaketen geboren werden, maakten kans op 60 jaar lang elke maand gratis pizza.

Daarvoor moest de baby wel de naam Dominic of Dominique dragen. Anthony Lot en Clementine Oldfield zeiden dat ze al hadden besloten hun baby Dominic te noemen voordat de actie bekend werd. Want Dominic Julian Lot is de baby die de prijs heeft gewonnen. Voorlopig kunnen zijn ouders aanspraak maken op de gratis pizza want Dominic houdt het eerst bij melk. Heeft u na dit verhaal trek gekregen in overheerlijke pizza? U kunt hiervoor bij onze fritwagen / pizzawagen te kust en te keur.

Après-Ski Deals bij McDonald’s in België

McDonald’s in België heeft onlangs de Après-Ski Deals aan de menukaart toegevoegd. Bedoeld om het echte après-ski gevoel te evenaren. De Après-Ski Deals bestaan uit verschillende soorten snacks. De populaire Big Mac, vergelijkbaar met het heerlijke broodje hamburger bij de frituurwagen en 6 Chicken McNuggets. Daarnaast maakt ook de Filet-O-Fish deel uit van de McDonald’s winterdeals in België. De McDonald’s snacks zijn tijdens deze periode alle drie verkrijgbaar voor slechts € 2,-.

Overigens kan de actie per dag verschillen. Daarom wordt geadviseerd om de speciaal gelanceerde campagnewebsite goed in de gaten te houden. Om het gevoel compleet te maken kan men hier ook meezingen met echte après-ski hits zoals ‘We love Skifahren’ en ‘Anton aus Tirol’. Heeft u intussen trek gekregen in heerlijke snacks met lekkere verse frieten? Bij onze mobiel frituur kunt u ook uitstekend terecht om het echte après-ski gevoel te ervaren.

Eerste McDonald’s in Belgisch treinstation

Afgelopen december werd in België de eerste McDonald’s in een treinstation geopend. De eer was aan station Brussel-Noord. Net zoals bij de frituurwagen staat hier snel bestellen centraal. Verder vindt u in deze McDonald’s verschillende duurzame initiatieven die passen bij de visie van de fastfoodketen. Vergelijkbaar met restaurants in grote steden als Hong Kong en New York is hier ook het Ray-Design toegepast.

Dit betekent een klassiek interieur, bestaande uit hout, keramiek, steen en staal. Op het moment van schrijven is het alleen mogelijk om uw bestelling af te halen of te laten bezorgen. In de toekomst zullen naar alle waarschijnlijkheid ook zitmogelijkheden aangeboden worden. Naast de McDonald’s vindt u op treinstation Brussel-Noord eveneens een vestiging van KFC en van Quick. Heeft u inmiddels trek gekregen in een heerlijk broodje hamburger of verse frieten? Ook bij onze mobiel frituur kunt u hiervoor uitstekend terecht.

Pizza Hut introduceert pizza van alleen korst

Waarschijnlijk zou u er raar van opkijken als wij in onze frietwagen / pizzawagen pizza’s van alleen korst zouden serveren. Het middelste deel met toppings is nu net wat een pizza zo lekker maakt. Toch is dat precies wat de Pizza Hut in Amerika onlangs aan de menukaart heeft toegevoegd: een pizza van alleen korst. De naam van deze zeer bijzondere pizza is de Nothing But Stuffed Crust.

Pizza Hut pizza van enkel de pizzakorst

Hoewel het complete middenstuk van de pizza ontbreekt, is de korst wel gevuld. Kenners van de pizzaketen zal het niet verbazen dat dit een vulling van kaas is. Kaas is namelijk de specialiteit van de Pizza Hut. Om zelf te beoordelen of deze gevulde pizzakorst lekker smaakt moet u naar Los Angeles en omgeving. De Nothing But Stuffed Crust is alleen daar verkrijgbaar. Wilt u liever genieten van een traditionele pizza met heerlijke toppings? U bent van harte welkom bij onze fritwagen / pizzawagen.

Seizoenmenu gebaseerd op Amerikaanse snacks

Elk seizoen bedenkt de Nederlandse fastfoodketen Kwalitaria een nieuw menu. Afgelopen september werd het Heerlijke Herfst menu 2020 geïntroduceerd. Hiervoor ging Kwalitaria op de Amerikaanse toer. Zo bestaat het menu veelal uit frietjes en snacks die u doorgaans niet bij de fritwagen tegenkomt. Denkt u dan aan een Philly Cheese Steak Special bijvoorbeeld, Cheese Fries, een Truffelmayo burger en een Kaas-Jalapeño kroket. Er staat zelfs een Cheesecake Milkshake op de menukaart.

Door viermaal per jaar een seizoenmenu te introduceren wil Kwalitaria de klanten blijven verrassen. In totaal zijn er zes nieuwe gerechten aan de menukaart toegevoegd. Ook de Gamba Special en het Truffelmayo burgermenu zijn nu verkrijgbaar. Vooral het broodje Philly Cheese Steak kan op veel enthousiaste reacties rekenen. Dit is een echte Amerikaanse klassieker en heeft een broodje dat u van de frietwagen kent met daartussen gekruide rundreepjes. Verder bevat het broodje rucola, bosui, gegrilde paprika en uiteraard kaassaus.

“Van aardappel tot friet”: het Frietmuseum in Brugge

Heeft u altijd al willen weten wat de geschiedenis is van de heerlijke friet die u bij de frituurwagen bestelt? In Brugge staat een heus Frietmuseum waar u gegarandeerd het antwoord zult vinden op deze vraag. Voor zover bekend is dit museum het enige in de wereld waar de oorsprong van friet getoond wordt. Uiteraard begint de tour bij de aardappel. Deze werd voor het eerst in Peru geteeld.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer aardappels voor het eerst gefrituurd werden. Toch is het waarschijnlijk dat dit voor het eerst gebeurde omstreeks 1750 langs de oevers van de Maas. Door de strenge winter kon er geen vis worden gevangen en daarom werden stukjes aardappels in het vet gegooid. Daarna heeft het friet zoals u dit van de mobiel frituur kent allerlei ontwikkelingen doorgemaakt. In het Frietmuseum ontdekt u het allemaal. De entree is € 7,- per persoon.

De Pizza Familia is 1 meter bij 80 centimeter groot

Pizzaliefhebbers die een gezonde eetlust hebben kunnen hun hart ophalen bij pizzeria Pizza Chez Toi in het Belgische Namen. Hier staat namelijk de Pizza Familia op de menukaart. Deze pizza is nogal wat groter dan de pizza’s die u bij onze frietwagen / pizzawagen kunt bestellen. De Pizza Familia heeft namelijk een afmeting van 1 meter bij 80 centimeter. Net geen vierkante meter.

De Pizza Familia is 1 meter bij 80 centimeter groot

Helemaal zeker is het niet, maar waarschijnlijk is dit de grootste pizza die in België besteld kan worden. Om de stevigheid van de pizza te garanderen gebruikt Pizza Chez Toi meer deeg dan bij gewone pizza’s. Ook gaat de pizza langer in de grotere oven. Niet alleen de afmetingen zijn enorm, maar ook het gewicht. De Pizza Familia weegt vier tot zes kilo en bevat dan ook vier verschillende ingrediënten. Eet u toch liever een heerlijke pizza van normaal formaat? Bij onze fritwagen / pizzawagen kunt u hiervoor uitstekend terecht.
Bij De Honger Stiller kunnen wij aan al uw wensen voldoen. Neem voor bijzondere of speciale wensen contact met ons op per e-mail of telefoon.

KLIK HIER VOOR EXTRA MEER INFORMATIE!